Primul studiu al Agilității în HR din România

04 iun. 21
Categorie:
Agile HR

În acest studiu, realizat în colaborare cu Learning Network în perioada februarie - mai 2021, am întrebat peste 100 de profesioniști și manageri de HR din România cum stau cu agilitatea.

Nu e vorba despre cea personală, deși ar fi și aici un subiect bun (la acest capitol primul pas pe care îl recomandăm este testul de Emotional Agility al minunatei Susan David Ph.D), ci despre agilitatea echipelor de resurse umane.

A fi Agile în echipele de HR înseamnă mult mai mult decât să aplici ceva practici împrumutate de la colegii de la IT. În cadrul acestui studiu, ne-am propus să abordăm toate cele 4 dimensiuni care reprezintă impactul pe care îl poate avea combinația Agilitate + HR:

  1. HR-ul susține transformarea introducând modul de gândire Agile la nivel de organizație (poți începe cu training-uri, survey-uri, ghiduri de comportament, etc dar trebuie să ajungi la revizuirea unor procese cheie tip managementul performanței, recrutare sau L&D)
  2. HR-ul contribuie la emergența echipelor cross-funcționale, pe care le încurajează să preia inclusiv responsabilități din aria HR (de exemplu proiecte de Employee Engagement sau Onboarding în care sunt implicați actori din toată organizația);
  3. Adoptarea practicilor Agile în echipa de HR, ca mod de eficientizare și de prioritizare (Scrum pentru HR sau un Kanban de recrutare nu mai sunt demult noutăți);
  4. Redefinirea proceselor tradiționale de HR (managementul performanței, recrutarea, etc) cu principii Agile, centrate pe experiența oamenilor (ești la fel de Agil ca cea mai puțin agilă parte a organizației, se spune).

Sunteți curioși să aflați mai multe despre cât de pregătite sunt echipele de HR din România să fie parte activă în procesul de transformare agilă al organizațiilor?

Puteți descărca raportul complet de aici

Sau puteți participa la Școala de Vară Agile HR - în programul nostru de certificare, desfășurat online în perioada 25 Iunie - 5 Septembrie 2021.

All rights Atelierul de Idei Train-IC SRL, CUI 40741119
Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram