may, 2023

Recrutare Agile

Recrutare Agilefri19may(may 19)9:00fri09jun(jun 9)12:00Event Type CursBootcamp Online de Recrutare Agilă în 3 Sprinturi - Optimizarea Experienței Candidaților și Integrarea Instrumentelor Agile

Recrutare Agile

Event Details

Bootcamp Online de Recrutare Agilă în 3 Sprinturi - Optimizarea Experienței Candidaților și Integrarea Instrumentelor Agile

Bootcamp-ul este dezvoltat pe baza curriculei din programul de certificare internațională Agile HR. 

Scopul acestui bootcamp online este de a ajuta recrutorii, echipele de HR și managerii responsabili de evaluarea și angajarea personalului să înțeleagă, să aplice concepte și practici agile în procesul de recrutare, să optimizeze experiența candidaților și să integreze instrumente precum Employee Experience Mapping, board Trello pentru recrutare, Scrum Board și retrospectivă pentru a-și dezvolta un instrumentar de recrutare Agile propriu.

Sprint 1: Fundamentele recrutării agile și cadrul conceptual

Obiective:

 • Familiarizarea cu principiile și valorile agilității și experiența candidaților
 • Înțelegerea conceptelor și practicilor fundamentale de recrutare agilă
 • Analiza rolurilor și responsabilităților în cadrul echipei de recrutare agilă

Conținut:

 • Introducere în agilitate, recrutarea agilă și experiența candidaților
 • Principiile și valorile agilității aplicate în recrutare și experiența candidaților
 • Rolurile și responsabilitățile într-o echipă de recrutare agilă orientată spre experiența candidaților
 • Atelier: Definirea obiectivelor și viziunii echipei de recrutare agilă, având în vedere experiența candidaților

Sprint 2: Implementarea practicilor agile în recrutare și optimizarea experienței candidaților

Obiective:

 • Învățarea tehnicilor și instrumentelor folosite în recrutarea agilă și optimizarea experienței candidaților
 • Adaptarea proceselor de recrutare la practicile agile

Conținut:

 • Planificarea și estimarea în recrutarea agilă, având în vedere experiența candidaților
 • Desfășurarea interviurilor și evaluarea candidaților într-un context agil
 • Comunicarea și colaborarea în cadrul echipei de recrutare agilă
 • Atelier: Implementarea Employee Experience Mapping și board Kanban în procesul de recrutare agilă

Sprint 3: Dezvoltarea și aplicarea unui instrumentar propriu de recrutare agilă

Obiective:

 • Identificarea nevoilor specifice ale organizației în materie de recrutare agilă și optimizarea experienței candidaților
 • Evaluarea eficienței și optimizarea proceselor de recrutare agilă

Conținut:

 • Monitorizarea și optimizarea proceselor de recrutare agilă și experiența candidaților
 • Atelier: Implementarea instrumentarului propriu de recrutare agilă, incluzând Scrum Board, și evaluarea rezultatelor

Ce obții concret?

Vei avea o înțelegere solidă a conceptelor și practicilor de recrutare agilă și a importanței experienței candidaților
Echipele de recrutare vor putea implementa și adapta practicile agile în procesele lor de recrutare, optimizând experiența candidaților
Vei fi capabil să integrezi instrumente precum Employee Experience Mapping, board Trello pentru recrutare și Employee Experience mapping în procesul de recrutare agilă
Organizațiile vor beneficia de un proces de recrutare mai eficient, adaptiv și orientat spre nevoile reale ale afacerii și ale candidaților

Livrarea, exercițiile, instrumentele și agenda acestui program sunt optimizate pentru mediul Online.

Cui se adresează:

Programul este destinat în primul rând recrutorilor, fie că sunt freelanceri sau parte dintr-o companie sau agenție. Cunoștințele despre Agile sunt utile, dar nu neapărat necesare, în schimb încurajăm participanții care au minim 2 ani de experiență în recrutare, HR sau evaluarea personalului să se înscrie, pentru a putea să și experimenteze practicile dobândite în cadrul programului.

Durată:

Bootcamp-ul este împărțit in 3 sesiuni online de 2,5 ore.

Sprint 1 Vineri 19 Mai ora 9.00: Fundamentele recrutării agile și cadrul conceptual

Sprint 2 Vineri 26 Mai ora 9:00: Implementarea practicilor agile în recrutare și optimizarea experienței candidaților

Sprint 3 Vineri 9 Iunie ora 9:00. Dezvoltarea și aplicarea unui instrumentar propriu de recrutare agilă

Recomandare instrumente agile utile pentru procesul de recrutare:

Vă recomandăm să aveți acces cel puțin la o parte din aceste instrumente, care vă pot sprijini în eficientizarea și optimizarea proceselor de recrutare. Pe parcursul bootcamp-ului veți avea acces la Mural, Trello, Kanban și Slack.

 • Kanban Board: Un instrument vizual pentru gestionarea fluxului de lucru și a sarcinilor, care ajută la optimizarea proceselor de recrutare, identificarea blocajelor și monitorizarea progresului.
 • Scrum și Scrum Board: Un cadru de lucru agile care încurajează colaborarea, adaptabilitatea și îmbunătățirea continuă în cadrul echipei de recrutare. Scrum Board este un instrument vizual similar cu Kanban, care permite organizarea sarcinilor în sprinturi.
 • Jira: O platformă online de management al proiectelor agile care permite planificarea, urmărirea și raportarea sarcinilor și proiectelor de recrutare. Integrarea Jira cu alte instrumente precum Trello sau Confluence poate spori eficiența și colaborarea în cadrul echipei.
 • Confluence: Un instrument de colaborare și documentare care facilitează centralizarea și partajarea informațiilor, precum descrieri de post, politici de recrutare sau rapoarte de interviu, între membrii echipei de recrutare.
 • Slack: O aplicație de comunicare în echipă care permite colaborarea în timp real și schimbul de informații, fișiere și resurse în cadrul echipei de recrutare.
 • Calendly: Un instrument de programare a interviurilor care simplifică procesul de stabilire a întâlnirilor cu candidații și evită conflictele de programare.
 • Zoom sau Microsoft Teams: Soluții de videoconferință și colaborare pentru desfășurarea interviurilor online și întâlnirile în echipă.
 • Google Forms sau SurveyMonkey: Instrumente pentru crearea și gestionarea chestionarelor și evaluărilor online, care pot fi utilizate în procesul de selecție a candidaților.
 • Retrospective Tool: Instrumente precum Mural sau Miro pentru a facilita retrospectiva în echipa de recrutare, evaluând ceea ce a funcționat bine și ce poate fi îmbunătățit în procesul de recrutare.

Aceste instrumente pot fi adaptate și personalizate în funcție de nevoile și cerințele organizației și echipei de recrutare, ajutându-vă să vă dezvoltați un proces de recrutare agil, eficient și orientat spre candidați.

Nivel curs: Mediu

Număr participanți: minim 6 – maxim 12

Investiție: 390 EUR+ TVA

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Time

May 19 (Friday) 9:00 - June 9 (Friday) 12:00

Pret

390 euro + TVA

Organizer

Cristina Baghiu

Este consultant de inovare certificat în metoda FORTH , EIT Health Alumna, facilitator Management 3.0 , Agile People Coach și ajută organizațiile să gândească în 3 D cu Lego Serious Play. După peste 20 ani în roluri de management în corporații multinaționale, a ajuns să înțeleagă că managementul este responsabilitatea întregii echipe și este decisă să ajute echipele din start-up-uri și companii mari să devină locurile de muncă ale viitorului. Cristina este Agile HR Coach & instructor (IC-Agile certificat), și vrea să introducă principiile Agile în orice domeniu de business. Dezvoltă proiecte pentru comunitate, în cadrul Digital Innovation Zone, singurul hub de inovare digitală din regiunea de Nord Est.. Este unul din cei 35 co-autori ai cărții Agile People Principles , lansată internațional în Septembrie 2020.

Learn More

Inregistreaza-te


Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram