june, 2023

Program de certificare Agile HR | Iunie- Iulie 2023

Program de certificare Agile HR | Iunie- Iulie 2023wed07jun(jun 7)17:30wed12jul(jul 12)19:30Event Type CursProgram de CERTIFICARE Agile HR adresat profesioniștilor de resurse umane

Agile HR

Event Details

Program de CERTIFICARE Agile HR adresat profesioniștilor de resurse umane

Dezvoltă-ți cariera cu ajutorul acestui curs de certificare internațională adresat profesioniștilor în resurse umane –  Agile HR (ICP-AHR) de la ICAgile.

Această certificare face parte dintr-un parcurs de învățare din cadrul track-ului ICAgile Business Agility și este destinată celor care, în organizațiile tradiționale, sunt denumiți profesioniști HR. Noi preferăm să le spunem oameni care lucrează cu oamenii, în echipe care urmăresc tranformarea Agile, indiferent de expertiză, industrie sau dimensiunsiunea organizației.

Fie că ești sau vrei să devii Agile Coach, manager de echipe sau profesionist HR, va trebui să înțelegi noul context în care interacționează oamenii și strategia, în cadrul companiilor care adoptă structurile de valoare Agile. Cum vă va impacta noul mod de lucru (remote, echipe distribuite, mix de timp personal / profesional, strategii regândite și reinventate) la nivel de responsabilități? Este timpul să te reinventezi, ca profesionist de resurse umane!

Cum va trebui să abordezi managementul performanței, recutarea, învățarea și dezvoltarea, sistemul de beneficii, modul în care măsori implicarea angajaților? Care sunt abilitățile specific necesare unei transformări Agile de succes, din punctul de vedere al oamenilor implicați?

Cu această certificare internațională, vei obține recunoașterea ca profesionist pregătit pentru organizațiile viitorului, împreună cu un set extins de informații, practici și metode pentru a lucra cu oamenii, cu focus pe individ și crearea de valoare.

Livrarea, exercițiile, instrumentele și agenda acestui program sunt optimizate pentru mediul Online.

Mai multe despre acest curs găsiți aici.

Ce obții concret?

 • Șansa de a fi certificat ICP-AHR (Agility in HR) de către ICAgile;
 • în urma participării la curs vei pregăti o lucrare practică (element obligatoriu pentru obținerea certificării), pentru organizația ta, în care propui aplicarea metodelor Agile pe probleme specific identificate de tine – deci o șansă să fii în lumina reflectoarelor și să conduci proiecte noi;
 • Acces la comunitatea Agile People  – unde poți interacționa cu profesioniști HR din întreaga lume!
 • Materialele de training, colecția de instrumente și practice pe care să le implementezi imediat în echipa ta.

Ce înveți?

 • Introducere în abordarea Agile și modul în care aceasta se interconectează cu Lean și gîndirea sistemică. De ce face sens, acum, să lucrăm Agile?
 • Ce caracterizează modul de gîndire Agile și cum să faci trecerea de la organizația de HR clasică atunci cînd celelalte echipe deja lucrează cu valori agile?
 • Cum trebuie să se adapteze HR-ul pentru a crea maxim de valoare într-o organizație Agilă? Cum ar trebui să se desfășoare recrutarea, evaluarea performanței, discuțiile despre salarii?
 • Ce exemple concrete există? Cum au procedat alte organizații? Ce funcționează și ce nu?
 • Cum putem folosi în HR tehnici Agile, cum ar fi Scrum și Kanban?

Agendă

Obiectivele de învățare ale acestui curs sunt cele stabilite de ICAgile (Rolul HR într-o organizație Agilă)

 • Cum poate HR să susțină transformarea Agile a organizației: Vei evalua structura organizațională actuală și vei propune o nouă structură care să faciliteze agilitatea business-ului, maximizeze comunicarea și colaborarea între echipe.
 • Stabilirea de obiective și managementul performanței: Vei evalua abordările actuale de management al performanței și vei identifica moduri noi a de introduce aici practici Agile pentru a crește performanța și responsablitatea angajaților;
 • Salarii și beneficii în organizații Agile: Vei analiza diferențele între sistemele tradiționale de beneficii și structuri Agile-friendly și vei înțelege cum pot fi acestea aplicate în echipa ta;
 • Fișele de post – vor mai fi necesare? Vei propune un plan de acțiune pentru modelarea rolurilor pe mentalitatea Agile , pentru a dezvolta noi abilități, utile în echipele multi-funcționale.
 • Motivarea angajaților în manieră Agile: Vei recomanda organizației tale diverse instrumente de motivare care pot fi aplicate în noul context de lucru și vei descrie cum se schimbă evaluările tradiționale;
 • Recrutarea și experiența candidaților: Vei construi o strategie de sourcing care poate fi folosită pentru a atrage profilul potrivit de angajat care să susțină creșterea organizației;
 • De ce mentalitatea Agile este responsabilitatea echipelor de HR;
 • Care sunt schimbările ce trebuie făcute în HR: Vei înțelege cum este impactat HR-ul de nevoia de agilitate în business, la nivel de roluri și abordări;
 • Instrumente practice, modele și exerciții pentru HR și manageri: Cum lucrează departamentul HR cu Kanban, Sprint-uri, Scrum și Retrospective.

Cui se adresează:

Programul este destinat în primul rând liderilor de echipe, HR sau business, care urmăresc transformarea Agile, și care vor să se adapteze rapid la noua lume remote. Cunoștințele despre Agile sunt utile, dar nu neapărat necesare, în schimb încurajăm participanții care au experiență în aria HR să se înscrie, pentru a putea să și experimenteze practicile dobândite în cadrul programului.

Certificare:

După parcurgerea cursului și realizarea studiului de caz, veți obține certificarea internațională de Practician în HR Business Agility – Agile HR (ICP-AHR) de la ICAgile.

Durată:

Programul de certificare este împărțit in 10 sprinturi online.

Fiecare sprint săptămânal este compus din:

 • pre-work - pregătire individuală, articole și studii de caz de citit
 • sprint work - întâlniri și discuții live despre concepte și principii agile pentru HR
 • sprint review - partea aplicată - atât în cadrul întâlnirilor online, cât și între acestea, ai oportunitatea de a experimenta practici agile pentru HR cu mici exerciții aplicate, chiar în echipa ta
 • retrospectivă - concluzii și pași acționabili, despre cum am putea implementa noile concepte în echipa de HR sau la nivelul organizației

Calendar întâlniri live:

 • Miercuri 07.06.2023 – ora 17.30 – Intro principii Agile
 • Vineri 09.06.2023 – ora 9.00 – Siguranța psihologică
 • Miercuri 14.06.2023 – ora 17.30 – Cultura și practici Agile pentru HR
 • Miercuri 21.06.2023 – ora 17.30 – Scrum și Kanban în procese și echipe de HR
 • Vineri 23.06.2023 – ora 9.00 – Studii de caz Agile HR
 • Miercuri 28.06.2023 – ora 17.30 – Managementul performanței în manieră Agile
 • Vineri 30.06.2023 – ora 09.00 – Agile Comp & Ben
 • Miercuri 05.07.2023 – ora 17.30 – Recrutare Agile
 • Vineri 07.07.2023 – ora 09.00 – Employee Engagement
 • Miercuri 12.07.2023 – ora 17.30 – Agile L&D

După ultima sesiune live, mai ai 30 zile până la absolvire pentru realizarea studiului de caz, în vederea obținerii certificării de Practician Agile HR de la ICAgile. Vei lucra sub supervizarea instructorului, cu trei întâlniri live de 1-2-1 coaching, pentru un studiu de caz cu 100% succes și 100% aplicabilitate.

Programul începe oricând avem formată o nouă grupă. Înregistrați-vă ca participant și veți primi info referitor la calendarul estimativ și data de începere a grupei următoare.

Livrare Online:

Vom folosi Zoom pentru prezentări și exerciții de echipă, Trello pentru a urmări agenda și exercițiile, Slack pentru comunicare între sesiuni (și alte tool-uri de ideație și colaborare, pe care le veți descoperi pe parcurs).

Între sesiunile online vor exista și teme, astfel că va trebui să luați în calcul aproximativ 4 ore pe săptămână alocate acestora.

Lucrarea practică pentru certificare va fi astfel finalizată între sesiuni, cu ajutorul acestor teme, astfel încât o veți finaliza până la ultima sesiune.

Condiții de înscriere:

 • Laptop
 • Webcam
 • Recomandăm căști și o conexiune bună la Internet (cel puțin 10mbps);
 • Asigurați-vă că aveți un spațiu liniștit, fără distrageri din partea copiilor, cățeilor / pisicilor sau partenerului, pe durata celor 2,5 ore/sesiune;

Nivel curs: Avansat

Număr participanți: minim 6 – maxim 12

Investiție: 1090 EUR+ TVA

Ofertă early-bird: 990 EUR + TVA – valabilă până la 15.05.2023

Pentru ofertă de grup și condiții de plată (inclusiv rate lunare), vă așteptăm cu mail la office@atelierul-ideilor.ro. Persoanele fizice care își susțin singure costul acestei certificări, companiile membre HR Club și membrii grupurilor Facebook HR Hub, HR for IT și Agile People Romania community au ofertă specială  – doar să ne scrieți.

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Time

June 7 (Wednesday) 17:30 - July 12 (Wednesday) 19:30

Pret

990 euro + TVA

Organizer

Cristina Baghiu

Este consultant de inovare certificat în metoda FORTH , EIT Health Alumna, facilitator Management 3.0 , Agile People Coach și ajută organizațiile să gândească în 3 D cu Lego Serious Play. După peste 20 ani în roluri de management în corporații multinaționale, a ajuns să înțeleagă că managementul este responsabilitatea întregii echipe și este decisă să ajute echipele din start-up-uri și companii mari să devină locurile de muncă ale viitorului. Cristina este Agile HR Coach & instructor (IC-Agile certificat), și vrea să introducă principiile Agile în orice domeniu de business. Dezvoltă proiecte pentru comunitate, în cadrul Digital Innovation Zone, singurul hub de inovare digitală din regiunea de Nord Est.. Este unul din cei 35 co-autori ai cărții Agile People Principles , lansată internațional în Septembrie 2020.

Learn More

Inregistreaza-te


Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram