Ce este LEGO® SERIOUS PLAY®?

28 iul. 19
What is Lego Serious Play | Atelierul de Idei

Ce fel de probleme sau provocări pot fi abordate cu ajutorul metodei LEGO® SERIOUS PLAY® ?

Descoperă Puterea Jocului cu LEGO Serious Play

LEGO Serious Play este o metodă inovatoare de rezolvare a problemelor, care nu are un conținut predefinit. Se bazează pe design-ul unor ateliere individuale conduse de un facilitator. În esență, LEGO Serious Play funcționează ca un limbaj, care deblochează cunoștințele participanților, fiind aplicabil în diverse domenii: construirea identității echipei, dezvoltarea de produse și inovații, gestionarea schimbărilor, comunicarea, brandingul, dezvoltarea strategiei, analiza problemelor și riscurilor, și dezvoltarea generală a indivizilor (atât profesional, cât și personal), a echipelor, a liderilor și a organizațiilor.

LEGO Serious Play a dovedit că poate contribui cu succes la construirea sau inovarea modelului tău de afaceri, în combinație cu alte instrumente vizuale puternice, precum Business Model Canvas, Lean Start-up Canvas sau 5 Bold Steps Vision Canvas.

Când este potrivit un atelier LEGO Serious Play?

Consideră organizarea unui atelier LEGO Serious Play dacă te confrunți cu o provocare sau problemă complexă, care are mai multe răspunsuri sau soluții posibile. Este esențial ca toți participanții la atelier să fie orientați în aceeași direcție. În plus, convingerea că succesul întâlnirii depinde de ascultarea tuturor vocilor din cameră este un factor crucial.

Dacă ești un manager curajos, care încurajează fiecare membru al echipei să își exprime părerile, atunci atelierele LEGO Serious Play sunt pentru tine. Acestea pot ajunge în miezul problemei, așa că ar trebui să fii cu adevărat interesat de rezolvarea problemei, nu doar de atingerea superficială a acesteia. Atelierele valorifică la maximum cunoștințele și ideile angajaților tăi, nu doar pentru a găsi cea mai bună soluție la problemă, dar și pentru a stimula angajamentul și implicarea tuturor celor prezenți.

Ce condiții logistice și organizaționale sunt necesare?

Vom discuta detaliile într-o conversație personală, dar în general este necesar un spațiu de întâlnire, ideal cu o masă mare în centru sau mai multe mese unde participanții se pot aduna. În funcție de durata și adâncimea atelierului, am putea avea nevoie de mese suplimentare pentru depozitarea materialelor LEGO. Dacă nu pot ajunge la tine cu mașina, voi trimite materialele LEGO în avans prin servicii poștale, așa că ar trebui să poți primi și păstra acestea pentru câteva zile.

Câți oameni pot participa la un atelier LEGO Serious Play?

Dimensiunea ideală a grupului este între 2 și 12 persoane. Dacă este necesară prezența mai multor participanți, putem diviza grupul. Dacă sunt mult mai mult de 12 persoane, ar fi recomandat să includem un al doilea facilitator, pentru a ne asigura că fiecare participant are suficient timp și spațiu pentru a-și construi modelele și a-și împărtăși ideile.

Care e Super-puterea ta? Atelier Lego Serious Play workshop pentru organizația UN-Youth

Putem păstra materialele LEGO după un atelier?

În mod normal, nu. Dacă dorești să păstrezi unele dintre ele, te rugăm să ne informezi înainte, astfel încât să putem comanda anumite piese. Acestea vor fi apoi facturate separat.

Cum documentăm rezultatele unui atelier LEGO Serious Play?

Există diferite metode de documentare în funcție de problema pe care dorim să o rezolvăm. La cerere, pot trimite un raport detaliat sau un rezumat al punctelor de acțiune. Cu toate acestea, soluțiile vizuale s-au dovedit a fi ideale. De exemplu, poți face cu ușurință fotografii sau un filmuleț scurt cu rezultatele finale, strategia finală sau ideile de produs. Sensul va fi clar și la săptămâni sau luni după atelier, chiar și fără rapoarte lungi.

Lego Serious Play Atelierul de Idei
Workshop for HRforIT community. Photo credits Mugur Cadinoiu

Ce se întâmplă dacă nu găsim o soluție la sfârșitul unui atelier?

Vei găsi o soluție! Dacă cauți o nouă strategie pentru organizația ta, o vei avea. Dacă dorești o repoziționare a echipei sau includerea de noi membri, nu numai că îți vei cunoaște mai bine echipa în urma atelierului, dar vei avea și obiective comune. Și dacă ai nevoie de idei noi de produse, vei obține rezultate creative. Desigur, putem folosi și un atelier LEGO Serious Play ca punct de plecare pentru un proces intern, pe care îl poți continua cu ușurință ulterior.

Jocul Serios = Rezultate Serioase

Pentru mai multe detalii, mă poți contacta aici

All rights Atelierul de Idei Train-IC SRL, CUI 40741119
Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram