Săptămâna internațională a fericirii😄 la locul de muncă

Înainte să aruncați cu ouă 😅 , vă spun că noi, în Atelierul de Idei, chiar credem în fericirea la locul de muncă. Dar nu credem că ar trebui să ne preocupe subiectul doar o săptămână, așa cum apare în titlu - fericirea la locul de muncă ar trebui să fie o preocupare permanentă, în top 3 eforturi strategice ale angajatorilor.

Nu vorbim aici despre fericirea în sensul de vai ce bine că ne-am văzut, care-s ultimele bârfe, hai să mergem în pauza de țigară, wow, deja e ora 5 - hai acasă. E bine că ne simțim bine alături de colegi (știți zicala cu a doua familie) - dar nu despre asta e vorba în conceptul de happiness at work.

Fericirea la locul de muncă ar trebui să fie norma, nu excepția. E o super-investiție pentru toți.

Pentru angajați: Când te simți bine cu tine, ai zâmbetul și pe față și în interior 🤪 , ești mai sănătos, mai pro-activ, mai energic, mai social și mai productiv.

Pentru angajatori: Echipele fericite sunt mai creative, mai implicate, mai productive, colaborează mai bine, vin implicit cu idei noi. Sunt mai puțin expuse dezvoltării de probleme de sănătate asociate anxietății ocupaționale, depresiei sau burn-out-ului.

Săptămâna Internațională a Fericirii la Locul de Muncă este inițiativa unei firme olandeze. Maartje Wolff și Fennande van der Meulen au creat conceptul în 2017 și au lansat prima International Week of Happiness at Work în 2018. De atunci, inițiativa și Manifestul locurilor de muncă fericite s-a răspândit în peste 45 de țări din lume - în România noi fiind co-partenerii acestui proiect.

Oficial, săptămâna se celebrează între 20-26 Septembrie - dar cu o floare nu se face primăvara, astfel că noi dezvoltăm programe cu eticheta Happiness@Work pe tot parcursul anului.

Puteți semna Manifestul aici , urmând să îl adaptăm în curând în limba română.

Săptămâna Internațională a Fericirii la Locul de Muncă - acum și în România

Fericirea la locul de muncă se referă la munca ce are sens, relații sănătoase cu colegii, posibilități de dezvoltare profesională și factorul FUN. Și la renunțarea la jocuri de putere, reguli absurde, politici nescrise (sau scrise), proceduri complicate, absenteism, colegi demotivați și manageri de coșmar.

Haideți să creăm împreună locuri de muncă sănătoase și fericite, care să stimuleze creativitatea, interacțiunea, provocări inspirate, încredere, rezultate sustenabile, și asumarea responsabilității. Haideți să creăm contextul în care noi, angajați, angajatori, antreprenori, organizații, ființe umane să putem lucra împreună, în medii de lucru în care fericirea este norma și nu excepția.

Vrei să contribui la reconstrucția conceptului de #happinessatwork în România, dar nu știi cum? Scrie-ne la office@atelierul-ideilor.ro și găsim împreună formula fericirii!

All rights Atelierul de Idei Train-IC SRL, CUI 40741119
Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram