Hai să vorbim despre AI, ChatGPT și ce înseamnă toate acestea pentru HR!

23 aug. 23
Categorie:
Reskilling AI ChatGPT pentru HR

Inteligența artificială (AI) a devenit un subiect fierbinte în toate industriile, dar ce înseamnă asta pentru departamentele de resurse umane (HR)? Un nou studiu IBM aruncă o lumină interesantă asupra acestei întrebări, subliniind impactul pe care AI și, în special, ChatGPT îl pot avea asupra reskilling-ului forței de muncă globale.

Reskilling-ul nu e doar un "buzzword"

În primul rând, să vorbim despre cifre. Potrivit IBM, 87% dintre executivii intervievați cred că inteligența artificială (AI) va completa, nu înlocui, rolurile angajaților. Dar aici vine partea interesantă: aproape jumătate din forța de muncă globală va avea nevoie de reskilling în următorii trei ani. Da, ați auzit bine, vorbim despre 1,4 miliarde de oameni!

Reskilling-ul e o investiție, nu o cheltuială

Și dacă te întrebi de ce ar trebui să îți pese, din același studiu reiese că acele companii care investesc în reskilling-ul angajaților lor văd o creștere a veniturilor cu 15% față de cele care nu fac acest lucru. Și dacă adaugi AI în mix, această creștere sare la 36%. Deci, da, reskilling-ul cu tentă de AI este o investiție care merită făcută.

ChatGPT schimbă jocul în HR

Dar ce rol joacă ChatGPT în toată această ecuație? Se pare că datorită uneltelor AI ca ChatGPT, angajatorii încep să pună mai puțin accent pe competențele tehnice și mai mult pe abilitățile soft, cum ar fi managementul timpului, comunicarea și agilitatea. Asta înseamnă că HR-ul are acum o oportunitate fantastică de a redefini ce înseamnă să fii "calificat" pentru un job.

Acest schimb în preferințele de angajare este atribuit uneltelor AI precum ChatGPT sau platformelor low-code sau no-code, care reduc necesitatea de a avea competențe tehnice avansate.

ChatGPT ca instrument de HR

Deci, dragi colegi din HR și pasionați de tehnologie, inteligența artificială și ChatGPT nu sunt doar trenduri trecătoare. Ele schimbă modul în care ne gândim la muncă, competențe și dezvoltare profesională. Și cel mai bine de tot? Avem puterea de a folosi aceste instrumente pentru a crea un viitor mai bun pentru toată lumea.

Pentru cei care vor să afle mai multe, aici găsiți raportul complet de la IBM.

Iar dacă chiar vreți să învățați printre primii cum vă ajută inteligența artificială în HR, dar care sunt și limitările acesteia, avem 2 workshop-uri online programate în Septembrie și Noiembrie, care vin la pachet și cu o sesiune de consultanță 1 la 1 și un cheatsheet de prompturi customizabile care să te salveze la nevoie.

All rights Atelierul de Idei Train-IC SRL, CUI 40741119
Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram