Reiss Motivation Profile: Știința Motivării

22 apr. 23
Reiss Motivation Profile

De ce ai nevoie de un audit serios de motivare, pentru tine și echipa ta

ChatGPT spune că ar trebui să numim acest articol Ghidul complet pentru Succesul Personal și Organizațional. Noi privim, din perspectivă agilă, subiectul Științei Motivării, ca pe un instrument care ne ajută nu să atingem succesul (ceea ce e un eufemism, succesul, ca și agilitatea, nu reprezintă o bornă, ci o călătorie), ci să înțelegem, tocmai, cum putem să ne auto-motivăm, atunci când lucrurile nu sunt chiar roz.

În căutarea unor răspunsuri la provocări personale, am descoperit teoria motivațională a prof. Steven Reiss, un psiholog american care și-a dedicat cariera înțelegerii dorințelor fundamentale ale oamenilor și modului în care acestea ne influențează comportamentul.

Profesorul Reiss a început să observe că oamenii sunt motivați de diferite lucruri și că aceste diferențe nu pot fi explicate în totalitate de teoriile motivaționale existente. Astfel, a pornit într-o călătorie de cercetare pentru a descoperi ce se află în spatele acestor diferențe și cum putem să ne folosim cunoștințele pentru a ne auto-motiva.

După peste 30 ani de studiu și cercetare, Prof. Reiss a identificat 16 dorințe fundamentale care stau la baza comportamentului uman. Acestea includ nevoile de putere, independență, curiozitate, acceptare, ordine, economisire, onoare, idealism, relații sociale, familie, statut, răzbunare, romantism, mâncare și exercițiu fizic. Profesorul Reiss a înțeles că aceste dorințe fundamentale sunt prezente în fiecare dintre noi, dar la niveluri de intensitate diferite și prioritizate diferit, ceea ce explică de ce suntem motivați de lucruri diferite.

De exemplu, pentru unele persoane, nevoia de putere și statut poate fi esențială, în timp ce alții pot fi mai interesați de idealism și relații sociale. Reiss a dezvoltat un instrument numit Reiss Motivation Profile (RMP) care măsoară intensitatea acestor dorințe fundamentale și ajută oamenii să înțeleagă ce îi motivează.

Acest profil motivațional nu este doar un instrument pentru auto-cunoaștere, ci și o hartă care ne poate ghida în călătoria noastră spre succes. Înțelegând ce ne motivează, putem adapta strategiile de auto-motivare pentru a face față perioadelor dificile și a ne menține angajamentul pe termen lung.

All rights Atelierul de Idei Train-IC SRL, CUI 40741119
Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram