Proiectul SustainAgile (inovarea mediului de lucru în compania antreprenorială Katty Fashion), realizat cu ajutorul Start at Best, este, din ce știm noi, singurul proiect românesc cu această temă, susținut internațional, în care vorbim și facem lucruri despre oameni, cu principii Agile People.
Sesiunea 2: Stabilirea de obiective de performanță pe principii inovatoare; evaluarea practicilor actuale de evaluare a performanței și identificarea de modalități de stimulare a modului de gândire Agile pentru a crește performanța și responsabilizarea angajaților
Cum abordezi managementul performanței în Agile HR?
Am identificat, în discuțiile cu echipa de proiect, că toată lumea își dorește și asumă performanța, dar evaluarea punctului în care suntem versus unde am vrea să fim se face în salturi. Iar procesul anual de evaluare a performanței fiecărui angajat este mai mult formal, pentru că așa trebuie, fără să aibă un impact acționabil, de cele mai multe ori.
Ce principii Agile People (pe care le vom traduce în curând în limba română) se aplică managementului performanței?
Oamenii Agile caută mereu, în tot ceea ce fac (personal sau profesional) să își atingă un scop, o cauză mai mare, care îi ajută să aibă un impact pozitiv în ceea ce fac.
Tradus în termeni de HRAgileză, degeaba vorbim despre valori și obiective comune, ele vor rămâne pe pereți și în declarațiile de intenție ale managementului, dacă nu sunt aliniate, integrate, acceptate și înțelese de către fiecare om din echipă. Și pentru a avea scop și înțeles comun, obiectivele mari, strategice, ale tuturor, trebuie să fie traduse, văzute prin ochii fiecăruia, prin intermediul obiectivelor pe care și le dorește fiecare.
Puteți citi aici povestea celor trei tăietori de pietre și cum schimbarea de perspectivă are efecte miraculoase asupra motivării și implicării personale.
Cum am integrat noi povestea celor trei tăietori de pietre în povestea inovării mediului de lucru al Katty Fashion?
Am introdus conceptul de OKRs (Objective and Key Results). Și am înlocuit obiectivele SMART (Specifice, Măsurabile, de Atins, Relevante și încadrate în Timp), cu obiective SMART (unde A vine de la Aspiraționale).
E greu să lucrezi pentru prima dată cu OKRs. Noi am parcurs următorii pași:
Cine credeți că monitorizează îndeplinirea OKR? Și cu ce frecvență?
Specialiștii mondiali în OKR, care sunt parte și din comunitatea Agile People, pot fi găsiți aici. Pentru un workshop remote sau în persoană de setare de OKRs, în limba română și adaptat culturii organizațiilor românești, suntem disponibili.
Pentru alte idei AgileHR care crează echipe fericite, motivate și productive, stați pe aproape.